• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Yoghurt-sinaasappeltaart

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Yoghurt-sinaasappeltaart
Regio Nederlands
Gang Nagerecht
Aantal porties 8
Bereidingstijd 45 minuten + 5 uur opstijven in de koelkast
Bron Eigen recept

Image  

Ingrediënten 

4 sinaasappels; 1 limoen; 10 blaadjes gelatine; 4 eieren, gesplitst; 175 gram suiker; 450 ml yoghurt; 200 ml kwark; scheutje cointreau

Extra nodig: springvorm en plasticfolie

Bereiding

  • Leg de gelatineblaadjes in koud water te weken (minimaal 10 minuten).

  • Boen één van de sinaasappels goed schoon en rasp de schil. Pers de sinaasappels en de limoen uit.

  • Doe het sinaasappelsap en het limoensap in een pannetje en verwarm dit. Knijp de gelatine uit en los het op in het warme sap.

  • Klop de eidooiers licht en schuimig met de suiker.

  • Meng de yoghurt met de kwark en het afgekoelde sap. Schep de geklopte eidooier, geraspte sinaasappelschil en de cointreau erdoor.

  • Klop de eiwitten zeer stijf en schep deze voorzichtig door het yoghurt-kwarkmengsel.

  • Bekleed een springvorm met plasticfolie en schep het yoghurt-kwarkmengsel erin. Strijk de bovenkant mooi glad.

  • Laat de taart minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.

f t g m