• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Krokant gefrituurde asperges

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

  

Nodig voor 4 personen

4 eieren; 250 gram bloem; 250 ml koel bier; 500 gram witte asperges; 4 eetlepels mayonaise; 1 eetlepel scherpe mosterd; grof zeezout; 1 citroen; olie om te frituren

 

Bereiding

  • Eieren splitsen.  

  • In schaal glad beslag roeren van dooiers, bloem, bier en mespunt zout. Beslag afgedekt op koele plek kwartier laten rusten.

  • Asperges schoonmaken, halveren en in de lengte doorsnijden.

  • In kom mayonaise en mosterd door elkaar roeren.

  • Frituurolie verhitten tot 180 ºC, oven voorverwarmen tot 100 ºC.

  • In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Eiwitschuim luchtig door beslag spatelen.

  • Deel van aspergerepen met vork door beslag halen en een voor een in frituurolie laten glijden. In 4-5 min. goudbruin frituren, regelmatig omkeren voor gelijkmatige kleuring.

  • Aspergebeignets op keukenpapier laten uitlekken en op serveerschaal in oven warmhouden.

  • Met (zee)zout bestrooien en serveren met mosterdmayonaise en partjes citroen.

Bereidingstijd

1 uur

Opmerkingen

-

Bron

AllerHande

f t g m