• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kip met citroen & knoflook

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tapas voor 6-8 personen

Ingrediënten 

4 grote kipfilets; 5 eetlepels Spaanse olijfolie; 1 ui, fijngesneden; 6 tenen knoflook, fijngesneden; geraspte schil van 1 citroen, in dunne reepjes gesneden schil van 1 citroen en sap van beide citroenen; 4 eetlepels fijngesneden verse bladpeterselie, plus extra ter garnering; zout; peper

Bereiding

  • Snijd de kipfilets met een scherp mes overlangs in zeer dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met dikke bodem en fruit hierin de ui in ongeveer 5 minuten, tot hij zacht maar niet bruin is. Voeg de knoflook toe en bak hem 30 seconden mee.

  • Voeg de plakjes kip toe en bak ze onder af en toe roeren 5-10 minuten op matig vuur tot alle ingrediënten lichtbruin zijn en de kip gaar is.

  • Voeg de citroenrasp en het het citroensap toe en breng alles aan de kook. Schraap intussen met een houten lepel het aanbaksel van de bodem van de pan en roer door het kookvocht. Neem de pan van het vuur, roer de peterselie door het kipmengsel en breng het op smaak met zout en peper.

  • Schep de kip als hij nog heet is in een voorverwarmde schaal. Bestrooi hem met de reepjes citroen en de peterselie.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Serveer met partjes citroen en knapperig brood om het vocht mee op te deppen.

Bron

Simpelweg lekker Spaanse keuken

f t g m