Venkel-aardappelgratin
- Details
- Hits: 1574
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
2 venkelknollen, in plakjes; 500 gram aardappelen, in schijfjes; ½ bosje peterselie, fijngehakt; 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit, in ringen; 2 teentjes knoflook, kleingesneden; 100 gram geraspte oude kaas; 200 ml crème fraîche; 200 ml witte wijn
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Kook de venkel 5 minuten en laat uitlekken op een vergiet.
-
Meng de olijven, knoflook, peterselie en de helft van de kaas door elkaar.
-
Klop de wijn en crème fraîche door elkaar en roer er de rest van de kaas door.
-
Schep de venkel in een ovenschaal en verdeel er het olijvenmengsel over.
-
Leg er de aardappelschijfjes op en schenk het roommengsel eroverheen.
-
Zet in de voorverwarmde oven en laat in circa 40 minuten garen.
Bereidingstijd
1 uur
Opmerkingen
Erg lekker, maar de gratin blijft wel wat vochtig.
Bron
Venkeltelers