• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Rozemarijn-aardappelen uit de oven

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Patate al Forno 

Italiaans bijgerecht voor 4-6 personen

Image

Ingrediënten 

750 gram kleine, stevige aardappelen; 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn; 3 eetlepels extra vergine olijfolie; fijn zeezout; versgemalen peper

Bereiding

(45 minuten)

  • Verwarm de oven voor op 230°C.

  • Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Spoel ze goed en dep ze grondig droog met een dikke theedoek. (Om de verlangde knapperige korst te krijgen moeten de aardappelen kurkdroog zijn.)

  • Leg de kurkdroge aardappelen, de rozemarijn en de olie op een bakblik en meng het geheel met de handen door elkaar tot de aardappelen goed bedekt zijn en de rozemarijn goed verdeeld is. Spreid de aardappelen uit in één enkele laag en bestrooi ze rijkelijk met zout en peper.

  • Zet het bakblik in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn en gaar aanvoelen als u er met een vork in prikt, 20 à 25 minuten. Schud het bakblik af en toe om de aardappelen te hutselen. Kruid ze opnieuw en serveer onmiddelijk.

Opmerkingen

Heerlijk bij gegrild vlees zoals gemarineerde lamskoteletjes.

Bron: Trattoria - Patricia Wells

f t g m