• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Radijs(loof)soep met Roquefort

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

150-200 gram loof van verse radijsjes; 50 gram boter; 500 gram aardappelen (afkokers); 3 tabletten voor groentebouillon; 1/8 dl slagroom of crème fraîche; zout; witte peper uit de molen; 100 gram Roquefort

Bereiding

  • Spoel het loof enkele malen in ruim koud water. Laat het loof uitlekken en maak het daarna zo droog mogelijk (slacentrifuge). Verhit een braadpan en laat de boter smelten. Schep het loof er door en voeg de in stukken gesneden aardappelen toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, enkele minuten zachtjes bakken. Schenk er 1½ liter water bij.

  • Breng alles aan de kook. Laat de bouillontabletten in het kokende water oplossen. Temper de warmtebron en laat alles 25 - 30 minuten zachtjes koken tot de aardappels volkomen gaar zijn. Maak er met behulp van een staafmixer een fijne pureesoep van. Schenk de soep eventueel nog door een zeer fijne zeef. Wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef.

  • Breng de soep opnieuw aan de kook en roer de room er door. Voeg naar eigen smaak en inzicht eventueel nog wat zout en/of peper toe. Houd er wel rekening mee dat de kaas die later wordt toegevoegd doorgaans behoorlijk zout kan zijn.

  • Doe de kokende soep over in een voorverwarmde terrine. Strooi verkruimelde Roquefort over. Roer de soep aan tafel nog eenmaal krachtig door.

Bereidingstijd

50 minuten

Opmerkingen

Lekker met knapperig stokbrood.

Bron

Utrechts Nieuwsblad

f t g m