Venkelsoep
- Details
- Hits: 1078
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
2 grote venkelknollen, schoongemaakt en kleingesneden; 2 aardappelen, geschild en in stukjes; 1 teentje knoflook, kleingesneden; ½ bosje peterselie, fijngehakt; 750 ml bouillon; 250 ml room; 100 ml Pernod; 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
-
Verwarm de olie in een pan en bak de venkel, aardappel, knoflook en peterselie aan.
-
Schenk er de bouillon en Pernod bij en laat 20 minuten trekken.
-
Maak met de staafmixer fijn.
-
Roer de room erdoor, verwarm de soep nog even en verdeel over 4 borden.
Bereidingstijd
25 minuten
Opmerkingen
Houd wat van het venkelgroen achter ter garnering en druppel wat room door de soep alvorens deze te serveren.
Bron
Venkeltelers