• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Surinaamse kipkerrie

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 eetlepels olie; 4 teentjes knoflook, geperst; 2 uien, gesnipperd; 1 kippenbouillontablet, verkruimeld; 1 1/2 eetlepel kerriepoeder (mild); 400 gram aardappelen, geschild en in stukken; 500 gram sperziebonen, schoongemaakt; 1/2 rode peper, fijngesneden; 1 eetlepel tomatenpuree; 500 gram kipfilet, in blokjes; zout

Bereiding

  • Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Voeg er een kwart van de knoflook bij, de helft van de ui en van het bouillontablet en 1/2 eetlepel kerriepoeder. Roerbak het mengsel circa 2 minuten. Schep de sperziebonen en aardappelen erdoor. Voeg 1 1/2 dl water toe en kook alles in circa 25 minuten gaar.

  • Verhit 2 eetlepels ole in een hapjespan. Roerbak daarin circa 1 minuut de rest van de knoflook en ui, de rode peper, 1 eetlepel kerriepoeder, 1/2 bouillontablet en de tomatenpuree. Schep de kipblokjes erbij en bak ze circa 2 minuten mee. Stoof het kipmengsel afgedekt in circa 15 minuten gaar. Breng het op smaak met zout en schep het door het sperziebonenmengsel.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Serveren met tortilla's.

Bron

-

f t g m