• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Preistamppot met gedroogde tomaatjes

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 gedroogde tomaatjes in olie (potje à 180 gram); 1 kilo aardappels (kruimig); 2 eetlepels (olijf)olie; 500 gram panklare prei; zout; 15 gram verse peterselie; 125 ml creme fraiche; (versgemalen) peper; nootmuskaat

Bereiding

  • Gedroogde tomaatjes in stukjes snijden.

  • Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.

  • In pan olie verhitten. Aardappel, prei en tomaat erdoor scheppen en circa 2 minuten zachtjes bakken.

  • 1 dl water en zout toevoegen en geheel afgedekt in circa 10 minuten zachtjes gaar smoren.

  • Intussen peterselie fijnknippen.

  • Aardappel en prei met pureestamper fijnstampen. Peterselie en crème fraîche erdoor roeren zodat smeuïge stamppot ontstaat. Al roerend op zacht vuur door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

Serveren met rundersaucijsjes.

Bron

Allerhande

f t g m