• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Varkensvlees met kerrie en Chinese kool

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

Ingrediënten 

300 gram ongepaneerde varkensschnitzel; 50 gram ontbijtspek; 2 uien; 500 gram aardappelen; 400 gram Chinese kool; 25 gram boter; 1 eetlepel kerrie; zout; peper; 1 dl droge witte wijn; 1/8 liter crème fraîche; 2 eetlepels gesnipperde peterselie

Bereiding

  • Snijd het vlees en het spek in smalle reepjes.

  • Maak de groenten schoon; snipper de uien, snijd de aardappelen in stukken en de kool in repen.

  • Verhit de boter in een braadpan en bak de spekreepjes krokant. Voeg de reepjes vlees, de uisnippers en de kerrie toe en roerbak circa 3 minuten tot het vlees lichtbruin is. Voeg naar smaak zout en peper toe.

  • Voeg de wijn en de crème fraîche toe en schep de aardappel en de kool erdoor. Breng de vloeistof aan de kook, leg een deksel op de pan en stoof de groenten en het vlees zachtjes gaar in circa 20 minuten.

  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper en roer de gesnipperde peterselie erdoor.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Eénpans Eetplezier – Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m