• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Varkenshaas met appeljus en mosterdpuree

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

600 gram kruimige aardappels, geschild; 75 ml volle melk; 25 gram boter; 2 eetlepels grove mosterd; 250 gram varkenshaas; 2 plakjes ontbijtspek; 2 eetlepels milde olijfolie; 1 appel, in partjes; 3 takjes tijm, blaadjes gerist

Bereiding

  • Kook of stoom de aardappels in 25 minuten gaar. Verwarm de melk, neem van het vuur en voeg 10 gram boter en de mosterd toe.

  • Bestrooi de varkenshaas met peper en vouw het dunne uiteinde zover terug dat het vlees overal even dik is. Wikkel de varkenshaas in het spek en zet vast met een cocktailprikker.

  • Verwarm de rest van de boter met de olie en bak de varkenshaas op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak nog 5 minuten tot het vlees rosé is.

  • Neem het vlees uit de pan, houd warm onder folie. Bak de appel met de tijm in het achtergebleven bakvet bruin. Blus af met 50 ml warm water en laat 2 minuten zachtjes inkoken.

  • Giet de aardappels af, stamp fijn, voeg de warme melk toe en breng de puree op smaak. Snijd de varkenshaas in dikke plakken en serveer met de appeljus en mosterdpuree.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m