• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Provençaalse stoofpot

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

600 gram magere runderlappen; zout; peper; 2 teentjes knoflook; 100 gram boter; 150 gram ontbijtspek, in reepjes; 1 blik gepelde tomaten in stukjes à 400 gram; 100 gram groene en zwarte olijven; 1 takje tijm; 250 gram champignons; 4 aardappelen

Bereiding

  • De runderlappen met zout en peper inwrijven en in stukjes snijden.

  • De teentjes knoflook pellen.

  • De helft van de boter verhitten en het vlees snel aan alle kanten bruin bakken.

  • De reepjes ontbijtspek, de gepelde tomaten, de uitgeperste knoflook, de olijven en de tijm toevoegen en het vlees met een deksel op de pan in circa 2 uur zachtjes gaar stoven.

  • De champignons met een vochtig doekje schoonvegen en in vieren snijden.

  • De aardappelen schillen en in blokjes snijden.

  • De resterende boter verhitten en hierin de aardappelblokjes met de champignons bruin bakken.

  • Het aardappelmengsel 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd aan het vlees toevoegen.

  • Vlak voor het serveren het takje tijm verwijderen.

Bereidingstijd

2 uur

Opmerkingen

Lekker met een groene salade.

Bron

Koken met de Keurslager

f t g m