• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken; zout; versgemalen peper; 500 gram (wijn)zuurkool; 200-250 ml melk; 25 gram boter; 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie; 2 lente-/bosuitjes, in ringen; 125 ml crème fraîche; 150 gram rauwe ham (Serrano, Parma of Coburger); 2 eetlepels mosterd

Extra nodig: ovenschaal, ingevet

Bereiding

  • Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten.

  • Kook de zuurkool 15 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken.

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal.

  • Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor. Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Boodschappen

f t g m