• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Ribkarbonades met mosterdsaus

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

5 eetlepels droge witte wijn; ½ eetlepel grove mosterd; 5 eetlepels crème fraîche; ½ theelepel fijngesneden salie; 350 gram aardappelen, geschild, in blokjes; 4 eetlepels olie; zout; peper; 1 rode appel, in stukjes; mespuntje gedroogde salie; 2 ribkarbonades

Bereiding

  • Aardappels circa 5 minuten koken in ruim water met zout. Aardappels afgieten. 2 eetlepels olie verhitten en aardappels hierin in circa 10 minuten lichtbruin en gaar bakken. Aardappels op smaak brengen met zout en peper. Appel toevoegen en circa 5 minuten meebakken.

  • 2 eetlepels olie verhitten en ribkarbonades circa 4 minuten aan elke kant bakken. Ribkarbonades uit pan halen en warm houden.

  • Wijn in pan schenken. Met houten lepel aanbaksels van vlees losroeren en saus tot helft laten inkoken. Mosterd en crème fraîche toevoegen en geheel goed doorwarmen. Op smaak brengen met salie, zout en peper.

  • Saus bij ribkarbonades serveren.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Lekker met worteltjes of sperziebonen.

Bron

-

f t g m