Copyright 2019 - Mijn keukenschrift
zaterdag, 12 mei 2012 00:00

Aardappel

Een aardappel is de eetbare knol van een aardappelplant. Van origine komt de aardappel uit Zuid-Amerika. Na de introductie van de aardappel in Spanje ergens eind 17e eeuw heeft het nog lang geduurd voordat hij in de keuken gebruikt werd. Begin 19e eeuw is in Nederland begonnen met het op grote schaal telen van de aardappel. De vroegste vermeldingen van de teelt in Drenthe dateren van halverwege de 18e eeuw.

zaterdag, 18 februari 2017 00:00

Aardpeer

Aardperen zijn knolletjes van een grote plant verwant aan de zonnebloem. Aardpeer is ook bekend als topinamboer en Jeruzalem-artisjok.

vrijdag, 07 juli 2006 00:00

Ananas

Ananas groeit aan stekelige planten. De vruchten rijpen moeilijk na en moeten daarom (bijna) rijp geplukt worden. De tijd tussen pluk en het moment dat de ananas bij de winkelier ligt moet daardoor zo kort mogelijk zijn.

zondag, 11 november 2018 00:00

Appenzeller

Appenzeller is een roodbacteriekaas die wordt geproduceerd in het Appenzeller-land in het noordoosten van Zwitserland.

zaterdag, 24 maart 2007 00:00

Avocado

Eigenlijk is de avocado het hele jaar verkrijgbaar, maar doordat hij rijk is aan onverzadigde vetten en ijzer is deze vrucht onmisbaar in de winter.

zaterdag, 12 mei 2012 00:00

Banaan

De bananenboom is een vaste plant die tot de familie van de bananengewassen behoort. 

vrijdag, 09 augustus 2019 19:32

Cranberries

Cranberries komen oorspronkelijk uit Noordoost-Amerika. Door een schipbreuk spoelden de bessen, verpakt in een houten vat, aan op Terschelling. Daar groeiden de bessen uit tot planten.

zondag, 06 augustus 2006 00:00

Daikon

Daikon is een Japans familielid van de rammenas en de radijs. Het is een lange, lichtgele wortel met een mierikswortelachtige smaak. Daikon wordt meestal rauw gebruikt.

zondag, 19 maart 2017 00:00

Dukkah

Dukkah is een specerijen-, noten- en zadenmengsel, te koop bij Midden-Oosterse en delicatessenwinkels.

zaterdag, 12 mei 2012 00:00

Eekhoorntjesbrood

Deze vlezige boleet is nootachtig van smaak en geur.

f t g m