Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Citroengras

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Sereh of citroengras is afkomstig uit Azië. Citroengras heeft een stevige stengel met smalle lichtgroene bladeren, die bij kneuzing veel geur afgeven. Sreh wordt meestal in zijn geheel meegkookt en voor het serveren uit het gerecht verwijderd. Kneus de stengel dus even voordat u de sereh aan het gerecht toevoegt of leg er een knoop in. De zachte binnenbladeren kunnen fijngesnipperd meegegeten worden. Sereh is ook gedroogd en in poedervorm verkrijgbaar, de geur en smaak zijn dan minder sterk.

Lees meer: Citroengras

Djerek poeroet

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Djerek poeroet zijn blaadjes van een struik die behoort tot de citrusfamilie. Ze hebben een licht citroenaroma dat - omdat de blaadjes worden meegestoofd - duidelijk in de tomaten-kokossoep te proeven is.

Lees meer: Djerek poeroet

Garam massala

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Garam massala speelt een belangrijke rol in de Indiase keuken. Het is een mix van koriander-, komijn-, kaneel-, karwij- en gemberpoeder. De samenstelling kan per streek sterk verschillen.

Recepten met garam massala

Dukkah

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Dukkah is een specerijen-, noten- en zadenmengsel, te koop bij Midden-Oosterse en delicatessenwinkels.

Lees meer: Dukkah

f t g m