Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Ras el hanout

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De betekenis van dit Marokkaanse specerijenmengsel is 'van de bovenste plank'. Het bestaat uit 10 tot 30 verschillende specerijen.

Lees meer: Ras el hanout

Rozemarijn

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Het kruid past goed bij vis en gebraden vlees, maar ook in zoete gerechten.

Volgens studenten uit de Griekse oudheid werd het geheugen beter van wat rozemarijn. Rozemarijn kan een stimulerend effect hebben op de bloedsomloop en lever. Ook bevordert het de spijsvertering.

Recepten met rozemarijn

Za'atar

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Voor circa 100 gram

Ingrediënten 

30 gram gemalen sumakbessen; 60 gram geroosterd sesamzaad; 30 gram gekneusde gedroogde tijm

Lees meer: Za'atar

Vijfkruidenpoeder

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vijfkruidenpoeder is een aromatisch mengsel bestaande uit de specerijen anijszaad, schezuanpeper, venkelzaad, gember en kaneel. Volgens de oude Chinese traditie staan deze vijf specerijen voor de elementen hout, metaal, water, vuur en aarde.

Lees meer: Vijfkruidenpoeder

f t g m