Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Bokbier

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Bokbier (naar het Duits:Bockbier) is een seizoensbier dat elk jaar tussen oktober en februari wordt verkocht, alhoewel de piek rond oktober en november ligt. Er is ook een (blond) bokbier dat elk jaar in mei wordt verkocht. Deze bieren worden ook wel respectievelijk herfstbok en lentebok genoemd.

Lees meer: Bokbier

Couscous

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Couscous lijkt op griesmeel, maar wordt gemaakt van gedroogd deeg van harde tarwe en water, dat eerst gedroogd en daarna grof gemalen wordt.

Lees meer: Couscous

Emping

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Emping is een soort kroepoek die wordt gemaakt van de melindjoevrucht. Daarvoor wordt de kern van de melindjoepit geplet en vervolgens gedroogd. Emping heeft een lichtbittere smaak.

Lees meer: Emping

f t g m