Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Aardappel

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Een aardappel is de eetbare knol van een aardappelplant. Van origine komt de aardappel uit Zuid-Amerika. Na de introductie van de aardappel in Spanje ergens eind 17e eeuw heeft het nog lang geduurd voordat hij in de keuken gebruikt werd. Begin 19e eeuw is in Nederland begonnen met het op grote schaal telen van de aardappel. De vroegste vermeldingen van de teelt in Drenthe dateren van halverwege de 18e eeuw.

Lees meer: Aardappel

Aardperen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Aardperen zijn knolletjes van een grote plant verwant aan de zonnebloem. Aardpeer is ook bekend als topinamboer en Jeruzalem-artisjok.

Lees meer: Aardperen

Bleekselderij

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Bleekselderij wordt vooral gebruikt in salades, maar ermee koken, bakken of stoven is ook heerlijk. Door de scherpe smaak is bleekselderij erg lekker in de soep.

Lees meer: Bleekselderij

Bananenblad

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Bananenbladeren worden in de Aziatische keuken gebruikt om gerechten in te verpakken en te bereiden. Omdat het blad goed tegen hoge temperaturen kan, kunnen er ook gerechten in de oven of op de barbecue mee worden bereid. De gerechten worden dan zonder toevoeging van vet gaar gestoomd en alle smaken blijven goed bewaard.

Lees meer: Bananenblad

Boerenkool

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Boerenkool groeit in de vorm van een struik en is in het najaar en de winter verkrijgbaar. Veelal wordt gezegd dat er eerst een nachtje vorst overheen moet alvorens de boerenkool echt lekker wordt. De meningen hierover zijn verdeeld.

Lees meer: Boerenkool

f t g m