Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Tuinbonen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Image

Vanaf april zijn er tuinbonen verkrijgbaar aangevoerd vanuit het buitenland. De Nederlandse oogst start in juni en duurt ongeveer 2 maanden.

Tuinbonen bevatten veel vitamine B en C. Een goede tuinboon mag niet gespikkeld zijn en moet er gaaf uit zien. Ongedopt kunnen tuinbonen ongeveer een week in de koelkast bewaard worden.

Druk om de bonen te doppen met twee duimen op de bolle kant van de peul en duw de boontjes eruit. Bewaar gedopte boontjes in een vochtige doek omdat ze anders snel verkleuren.

Gedopte bonen moeten vijftien à dertig minuten gekookt worden. Wil je de bonen mooi blank houden voeg dan een scheutje melk aan het kookwater toe.

Tuinbonen hebben een licht bittere smaak. Wanneer ook het grijsgroene velletje verwijderd wordt, zijn de boontjes zacht van smaak. Kook gedopte bonen ongeveer 1 minuut en trek dan het velletje van de boontjes af. Kook ze nu nog een keer 3 à 5 minuten.

f t g m