Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Madame jeanette

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Deze peper ziet er uit als een minipaprika en is er in drie kleuren: geel, oranje en rood. Madam jeanette behoort tot de heetste pepers op aarde.

Bewaren en inkoop

-

Schoonmaken en bereiden

De pepers worden in hun geheel meegestoofd. Wanneer je een gerecht heel pittig wilt maken, kan je de peper fijnhakken en meestoven. De zaadjes kan je er beter uit halen. Heel of gehakt: de gele is het minst heet, de oranje flink scherp en de rode is nog veel scherper. Maar: hoe roder hoe meer aroma.

Recepten met madame jeanette

Paksoi

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Paksoi is een langwerpige open kool met groene bladeren en spierwitte stengels van Aziatische origine.

Bewaren en inkoop

-

Schoonmaken en bereiden

Paksoi is een knapperige groente boordevol vitamine C die zowel in slaatjes als om te roerbakken kan gebruikt worden.

Recepten met paksoi

Pompoen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Pompoen behoort tot de familie van de komkommerachtigen. Pompoenen zijn er in vele vormen en maten.

Lees meer: Pompoen

Pompoen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Pompoen behoort tot de familie van de komkommerachtigen. Pompoenen zijn er in vele vormen en maten.

Bewaren en inkoop

Bewaar pompoenparten niet langer dan 2 dagen in de koelkast. Verwijder wel eerst de pitjes en het draderige gedeelte en verpak de parten in plastic folie. Hele pompoenen zijn op een koele plaats ongeveer een maand houdbaar.

Schoonmaken en bereiden

Snij de pompoen in parten en verwijder de schil, de pitten en het draderige gedeelte. Snij de groente in blokjes of plakjes.

Recepten met pompoen

Prei

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Prei behoort tot de familie van de ui-achtigen en komt voornamelijk uit eigen land.

Bewaren en inkoop

Koop alleen stevige prei met fris-groene bladeren zonder beschadigde plekken. Prei is op een koele, droge plaats enkele dagen houdbaar. In de koelkast is prei enkele weken houdbaar. Prei slinkt bij bereiden, reken op 400-500 gram per persoon.

Voedingswaarde

Prei bevat ijzer en is rijk aan vitamine C.

Schoonmaken en bereiden

Van 500 gram prei houdt u ongeveer 200 gram panklare groente over.

Snij het voetje van de prei en verwijder het buitenste blad. Spoel prei goed, er kan veel zand in zitten.

Kook prei met weinig water en zout in 10 minuten beetgaar.

Rauwe prei heeft een overheersende smaak.

Recepten met prei

f t g m