Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Rammenas

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De rammenas wordt ook wel de zwarte rammenas of winterrammenas genoemd. Deze vrij onbekende knol is milder, groter en steviger dan een radijs en is familie van de rettich.

Lees meer: Rammenas

Schorseneren

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Schorseneren zijn bewerkelijk, maar zeker de moeite waard. Door het schillen komt er melksap vrij waardoor je handen verkleuren. Je kunt de schorseneren schillen met handschoenen aan of onder water met wat azijn om de verkleuring tegen te gaan.

Lees meer: Schorseneren

Ui

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Uien worden wereldwijd veel gebruikt in de keuken. De ui behoort tot de lookfamilie.

Lees meer: Ui

Tuinbonen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Image

Vanaf april zijn er tuinbonen verkrijgbaar aangevoerd vanuit het buitenland. De Nederlandse oogst start in juni en duurt ongeveer 2 maanden.

Lees meer: Tuinbonen

Venkel

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Venkel is het hele jaar door verkrijgbaar. Van juni tot november komt de venkel uit Nederland. De rest van het jaar wordt de groente geïmporteerd vanuit Zuid-Europa.

De venkelknol heeft een frisse smaak en ruikt een beetje anijsachtig. Hierdoor is de groente perfect te combineren met vis, kaas en citrusvruchten.

Bewaren en inkoop

Venkel kan ongeveer een week in de koelkast bewaard worden.

Schoonmaken en bereiden

Venkel wordt op allerlei manieren gegeten: rauw als salade, gesmoord, gestoofd en gebakken.

Recepten met venkel

f t g m