Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Winterpostelein

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Van november tot april kunt u genieten van de winterpostelein, want in tegenstelling tot de zomerpostelein kan hij goed tegen vorst.

Lees meer: Winterpostelein

Witte asperges

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Verkrijgbaar van begin mei tot eind juni.

Bewaren en inkoop

Bewaar de asperges ingerold in een vochtige doek in de koelkast.

Schoonmaken en bereiden

Leg de asperges plat op het werkblad en schil ze met een dunschiller. Begin een klein stukje onder het kopje. Schil de asperges zorgvuldig en zorg ervoor dat er geen vezelige stukjes schil achterblijven. Snijd aan de onderkant het harde, houtige gedeelte weg.

Breng ruim water met zout aan de kook, leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Laat asperges 15-20 minuten in het hete water liggen.

Wortel

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Bospeen is vanaf het voorjaar goed verkrijgbaar tot november. Winterwortel is in de herfst en de winter verkrijgbaar.

Bewaren en inkoop

Wortelen kunnen enkele weken op een koele plaats bewaard worden.

Voedingswaarde

Wortels bevatten veel caroteen en zijn een bron van vitamines (A, B3, C en E), daarnaast bevatten ze ook nog kalium, calcium, ijzer en zink. Deze laatste stoffen krijg je alleen binnen wanneer je de wortels rauw eet, bij het koken van wortels gaan deze stoffen verloren.

Schoonmaken en bereiden

Wortels kunnen geschrapt worden, waarna je ze wel goed moet wassen. Er zijn veel verschillende bereidingswijzen mogelijk.

Recepten met bospeen

Recepten met winterwortel

f t g m