Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Inktvis

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Algemeen

.

Koopinformatie

Waar moet je op letten?

  • Verse inktvis is reukloos.
  • Het visvlees is helder en een beetje transparant; het mag niet gelig zijn.
  • Om pijlinktvis zit nog een bruingrijs vlies; de schutkleur die de inktvis in zee aanneemt.
  • Inktvis die ingevroren is geweest, is ondoorzichtig en dus niet transparant.

Schoonmaken

  • Houd het lichaam van de inktvis vast en trek met een hand de kop en tentakels uit het lichaam.
  • Snij de tentakels los en bewaar deze. Als het inktzakje nog intact is, zit het aan de kop vast. Meestal wordt het zakje door de inktvis leeggespoten tijdens de vangst.
  • Trek het bruingrijze vliesje van het lichaam af en verwijder de twee staartvinnen.
  • Trek het transparante stukje kraakbeen uit het lichaam. Duw de ingewanden uit het lichaam. Spoel het lichaam met water schoon.
f t g m