Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Mosselen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Image  

Algemeen

Mosselen uit Nederland heten altijd Zeeuwse mosselen, ook al komen ze uit de Waddenzee. Dit komt doordat ze nadat ze opgevist zijn in speciale bassins gespoeld worden met schone water van de Oosterschelde.

Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet en zijn rijk aan vitamine B12, fosfor en ijzer.

Vroeger werden er alleen mosselen verkocht als de 'R' in de maand was. Inmiddels zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar.

Bereiden

Voor het bereiden moeten de kapotte of wijd openstaande mosselen weggegooid worden. Als de mossel een beetje open staat, tik je even tegen de mossel. Als de mossel na dertig seconden niet gesloten is, is de mossel niet goed en moet deze ook weggegooid worden. Spoel de mosselen in ruim water en gooi ook de exemplaren die blijven drijven weg.

Recepten met mosselen

f t g m