Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Herve

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Een populaire roodbacteriekaas van de gelijknamige hoogvlakte in de buurt van Luik.

Lees meer: Herve

Kwark

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Wanneer melkzuurbacterieën en stremsel aan melk toegevoegd worden, krijgt het mengsel de tijd om te rijpen. Hij wordt dikker en steviger en er ontstaat hüttenkäse. Wanneer de hüttenkäse gecentrifugeerd wordt ontstaat kwark.

Gebruik

Vanwege het lage vetgehalte, waardoor de kans op schiften toeneemt, is kwark niet zo goed geschikt voor warme bereidingen. Wanneer het toch in een warm gerecht gebruikt moet worden, roer het dan los met een beetje bloem of met een eierdooier.

Kwark kan in zowel zoete gerechten als hartige gerechten gebruikt worden.

Recepten met kwark

Hüttenkäse

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Wanneer melkzuurbacterieën en stremsel aan melk toegevoegd worden, krijgt het mengsel de tijd om te rijpen. Hij wordt dikker en steviger en ontstaat hüttenkäse. Hüttenkäse wordt ook wel cottage cheese genoemd.

Gebruik

Hüttenkäse kan op dezelfde manier als kwark gebruikt worden.

Recepten met hüttenkäse

Le petit Doruvael

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Op de kaas- en zuivelboerderij Doruvael te Montfoort wordt Nederlands enige roodbacterie-kaasje gemaakt. Bijzonder is hoe Le petit Doruvael is ontstaan. Het ventilatiesysteem van de kaasopslag was uitgevallen, waardoor het vochtig werd. Later bleek spontaan een roodschimmelkaas ontstaan te zijn. De familie Vlooswijk (eigenaar van de kaas- en zuivelboerderij) is daarna aan de slag gegaan om de kaas opnieuw te maken, waarna er een heel zachte ongepasteuriseerde kaas ontstond.

Lees meer: Le petit Doruvael

f t g m