Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Hüttenkäse

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Wanneer melkzuurbacterieën en stremsel aan melk toegevoegd worden, krijgt het mengsel de tijd om te rijpen. Hij wordt dikker en steviger en ontstaat hüttenkäse. Hüttenkäse wordt ook wel cottage cheese genoemd.

Gebruik

Hüttenkäse kan op dezelfde manier als kwark gebruikt worden.

Recepten met hüttenkäse

Herve

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Een populaire roodbacteriekaas van de gelijknamige hoogvlakte in de buurt van Luik.

Lees meer: Herve

Kwark

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Wanneer melkzuurbacterieën en stremsel aan melk toegevoegd worden, krijgt het mengsel de tijd om te rijpen. Hij wordt dikker en steviger en er ontstaat hüttenkäse. Wanneer de hüttenkäse gecentrifugeerd wordt ontstaat kwark.

Gebruik

Vanwege het lage vetgehalte, waardoor de kans op schiften toeneemt, is kwark niet zo goed geschikt voor warme bereidingen. Wanneer het toch in een warm gerecht gebruikt moet worden, roer het dan los met een beetje bloem of met een eierdooier.

Kwark kan in zowel zoete gerechten als hartige gerechten gebruikt worden.

Recepten met kwark
f t g m