Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Roomkaas

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Verse roomkaas is zacht, glad, vrij stevig van structuur en smeerbaar. Wanneer verse roomkaas goed koud is kan deze ook in plakjes gesneden worden.

De smaak is fris en lichtzuur. De kaas wordt meestal van koemelk gemaakt.

Roomkaas wordt ook wel fromage frais genoemd.

Gebruik

Roomkaas heeft een vrij hoog vetgehalte (meer dan 30%) en leent zich erg goed voor warme bereidingen.

Recepten met roomkaas

Stilton

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Volgens overlevering wordt Stilton al sinds de 17e eeuw in Leicestershire gemaakt. In Leicestershire ligt ook het dorp Stilton.

Lees meer: Stilton

Scamorza affumicata

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Scamorza affumicata is een gerookte mozzarellavariant van koe- en/of geitenmelk. De kaas heeft meer smaak dan mozzarella en is herkenbaar aan zijn typische peervorm. Vervang eventueel door (buffel)mozzarella of een vette rookkaas.

Taleggio

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Taleggio is een roodbacteriekaas gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Deze bergkaas is relatief mild van smaak.

Lees meer: Taleggio

Meer artikelen...

  1. Vacherin
f t g m