Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Scamorza affumicata

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Scamorza affumicata is een gerookte mozzarellavariant van koe- en/of geitenmelk. De kaas heeft meer smaak dan mozzarella en is herkenbaar aan zijn typische peervorm. Vervang eventueel door (buffel)mozzarella of een vette rookkaas.

Taleggio

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Taleggio is een roodbacteriekaas gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Deze bergkaas is relatief mild van smaak.

Lees meer: Taleggio

Stilton

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Volgens overlevering wordt Stilton al sinds de 17e eeuw in Leicestershire gemaakt. In Leicestershire ligt ook het dorp Stilton.

Lees meer: Stilton

Vacherin

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Vacherin wordt zowel in Frankrijk als in Zwitserland gemaakt. De Zwitserse variant, vacherin mont d'or, is een romige, halfzachte kaas van gepasteuriseerde koemelk. De Franse variant, vacherin du Haut Doubs, is een romige, halfzachte kaas van rauwe koemelk.

Verkrijgbaarheid

De kaas is verkrijgbaar in verschillende formaten, meestal 400 gram, 800 gram of 1200 gram.

Vacherin is alleen verkrijgbaar van oktober tot en met maart.

Recepten met vacherin

f t g m