Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Mozzarella

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Traditionele mozzarella wordt in Italië geproduceerd met buffelmelk. De mozzarella van koemelk wordt meestal in Nederland of Denemarken geproduceerd.

Mozzarella van koemelk is zacht, licht elastisch en vrji vlak van smaak. De kaas kan makkelijk in plakken gesneden worden.

Recepten met mozzarella

Münster

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Münster is een roodbacteriekaas en wordt geproduceerd in de Duitse stad Münster. Deze kazen zijn halfhard en worden zachter en pittiger naarmate ze rijpen.

Lees meer: Münster

Port Salut

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Port Salut is een halfharde kaas met rode korst, zacht en romig van smaak. Het is een milde kloosterkaas uit de Mayenne, gemaakt volgens een meer dan 180 jaar oude traditie.

Recepten met Port Salut

Paneer

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deze kaas wordt dagelijks door miljoenen Indiërs gegeten en past prima in vegetarische gerechten. De kaas zelf is niet erg uitgesproken van smaak, maar kan gemarineerd worden en neemt makkelijk smaken van andere ingrediënten over. Je kan de textuur vergelijken met tahoe. De kaas is stevig van structuur en kan in plakken gesneden worden om te grillen. Leuk is dat je deze kaas heel makkelijk zelf kunt maken!  

Voor 350 gram kaas

Ingrediënten 

2,2 liter melk; 6 eetlepels citroensap

Extra nodig:  kaasdoek; keukentouw; zeef; pan met dikke bodem

Lees meer: Paneer

Roomkaas

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen

Verse roomkaas is zacht, glad, vrij stevig van structuur en smeerbaar. Wanneer verse roomkaas goed koud is kan deze ook in plakjes gesneden worden.

De smaak is fris en lichtzuur. De kaas wordt meestal van koemelk gemaakt.

Roomkaas wordt ook wel fromage frais genoemd.

Gebruik

Roomkaas heeft een vrij hoog vetgehalte (meer dan 30%) en leent zich erg goed voor warme bereidingen.

Recepten met roomkaas
f t g m