Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Albondigas

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Tapas, circa 30 stuks

Image  

Ingrediënten 

2 sneetjes witbrood; 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje; 1 ei; ½ theelepel zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 250 gram half-om-halfgehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; (versgemalen) peper; 1 eetlepel (olijf)olie; 1½ dl gezeefde tomaten

Lees meer: Albondigas

Aspergekroketjes met kappertjesmayonaise

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Voor circa 30 kroketjes

Image

Ingrediënten 

Voor de roux: 2 eieren; 100 gram roomboter of margarine; 120 gram bloem + extra voor het paneren; 200 gram witte asperges, geschild, houtige onderkant afgesneden; zout; 1 theelepel suiker; 200 gram groene asperges, houtige onderkant afgesneden; 4 dl groentebouillon (eventueel van tablet); 100 gram gekookte boerenham of speenvarkenham, in heel kleine blokjes; 4 eetlepels fijngesneden bladpeterselie; 4 eiwitten, losgeklopt; 500 gram panko (Japans broodkruim, toko) of beschuitmeel; plantaardige olie om in te frituren

Lees meer: Aspergekroketjes met kappertjesmayonaise

Avocadodip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Voor 4 personen

Ingrediënten 

2 grote rijpe avocado's; 1 grote rijpe tomaat, ontveld; 1 kleine ui, fijngesnipperd; 1 1/4 dl zure room; 1/2 theelepel chilipoeder; 1 theelepel mayonaise; 1 theelepel citroensap

Lees meer: Avocadodip

Auberginedip met knoflook (Melitzanosaláta)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Heerlijke dip van aubergines, in Griekenland bestel je deze als een van de vele hapjes (mezedes) die je met elkaar aan tafel deelt. Lekker met brood of sesamcrackers. Dit recept komt uit 'De keuken van Griekenland' van Susanna Tee.

Nodig voor 6 personen

2 grote aubergines; 3 eetlepels extra vergine olijfolie; sap van ½ citroen; 1½ dl Griekse yoghurt; 2 tenen knoflook, uitgeperst; snufje gemalen komijn; zout; peper; fijngesneden verse bladpeterselie ter garnering

Lees meer: Auberginedip met knoflook (Melitzanosaláta)

f t g m