Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Dip van gegrilde aubergine

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Tapas, voor 6-8 personen

 

Ingrediënten

1 grote aubergine van circa 400 gram; olijfolie; 2 bosuitjes, fijngesneden; 1 grote teen knoflook, geperst; 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie; zout; peper; zoet, gerookt Spaans paprikapoeder

Bereiding

  • Snijd de aubergine in dikke plakken. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Voegde aubergineplakken toe en bak ze aan weerszijden tot ze zacht zijn en bruin beginnen te kleuren. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Tijdens het afkoelen zullen de plakken de opgenomen olie weer afgeven.

  • Verhit opnieuw een eetlepel olie in de braadpan. Voeg de bosuitjes en knoflook toe en bak ze 3 minuten, of tot de bosuitjes zacht zijn. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  • Doe alle ingredienten in een keukenmachine en pureer ze grof. Doe het mengsel over in een schaal en roer de peterselie erdoor. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper. Serveer de auberginedip direct of zet hem nog 15 minuten afgedekt in de koelkast om af te koelen. Bestrooi met paprikapoeder.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Geef er stukjes stokbrood bij.

Bron

Simpelweg lekker Spaanse keuken

f t g m