Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Filodeegbuideltjes met geitenkaas

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mezedes, voor 4 stuks

Image  

Ingrediënten 

2 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid; 20 gram boter, gesmolten; 2 zwarte olijven; 2 groene olijven; 4 stukjes zachte geitenkaas, à 25 gram; 2 zongedroogde tomaten op olie; 1 theelepel sesamzaad; olijfolie

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C 

  • Hak de olijven fijn en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. 

  • Snijd de vellen filodeeg in vieren. Bestrijk het deeg met de boter en leg elke keer 2 vellen deeg een achtste slag gedraaid opelkaar (er ontstaat dan een soort ster met 8 punten).

  • Leg in het midden van elke ster de stukjes olijf. Leg daar bovenop de stukjes geitenkaas. Leg tot slot de reepjes zongedroogde tomaat op de geitenkaas en druppel er wat olie uit het potje zongedroogde tomaatjes over.

  • Vouw de uiteinden van het deeg naar elkaar toe zodat een buideltje ontstaat.

  • Bestrijk de buideltjes met olijfolie en bestrooi met de sesamzaadjes.

  • Zet de buideltjes circa 15 minuten in de oven.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

-

f t g m