Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Albondigas

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Tapas, circa 30 stuks

Image  

Ingrediënten 

2 sneetjes witbrood; 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje; 1 ei; ½ theelepel zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 250 gram half-om-halfgehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; (versgemalen) peper; 1 eetlepel (olijf)olie; 1½ dl gezeefde tomaten

Bereiding

  • Van brood korstjes afsnijden. Brood op bord leggen en wijn erover sprenkelen.

  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.

  • Brood, ei, sjalot, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie door gehakt mengen.

  • Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen.

  • Peper wassen en halveren. Zaadjes verwijderen, peper in reepjes snijden en door gehakt mengen.

  • Gehakt op smaak brengen met peper.

  • Van gehakt 30 kleine balletjes vormen.

  • In pan olie verhitten. Gehakt in circa 5 minuten rondom bruin bakken.

  • Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in pan schenken en gerecht afgedekt op laag vuur circa 15 minuten verwarmen.

  • Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Amuses - Albert Heijn

f t g m