Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Patatas bravas met knoflookmayonaise

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Spaanse tapas

Nodig voor 4 personen

1 kg kleine nieuwe aardappelen, geschild (2 à 3 cm doorsnede); 4 eetlepels mayonaise, bij voorkeur zelfgemaakt; 4 teentjes knoflook; 1 theelepel citroensap; ½ liter olijfolie; zout; versgemalen peper

Bereiding

  • Spoel de aardappelen onder koud water. Kook ze gedurende 2 minuten in een pan met 4 cm water. Dep de aardappelen daarna volledig droog met een keukendoek.

  • Pel de teentjes knoflook en pers ze bij de mayonaise. Voeg er ook het citroensap bij en breng op smaak met wat peper. Meng goed.

  • Verhit de olijfolie in een pan. Doe 1 aardappeltje in de olie. De olie is heet als hij rond de aardappel begint te borrelen. Doe alle aardappelen in de olie. Laat ze gedurende 3 minuten bakken en haal ze er dan met een schuimspaan uit. Leg ze in een kom om af te koelen.

  • Laat de olie weer op temperatuur komen en bak de aardappelen goudbruin.

  • Bedek de binnenkant van een kom met keukenpapier. Haal de aardappelen met een schuimspaan uit de olie en schudt de olie eraf. Doe ze in de kom met keukenpapier en dien op. Geef er de mayonaise als dipsaus bij. Gebruik cocktailprikkers om de aardappelen uit de kom te nemen en in de mayonaise te dopen.

Heerlijke tapas uit Spanje – Maurice Duroy

f t g m