Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Omelet met aardappelen en ui

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Spaanse tapas

Nodig voor 4 personen

3 middelgrote aardappelen; 6 eieren; 1 grote ui; 1 dl olijfolie; 1 mespuntje cayennepeper; zout

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen aan beide zijden goudgeel. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Doe ze in een kom.

  • Schil de ui en snijd in dunne ringen. Doe 2 eetlepels olijfolie in de braadpan en fruit daarin de uiringen gedurende 10 minuten. Breng op smaak met wat zout en cayennepeper. Doe ze bij de aardappelen in de kom. Klop de eieren in een andere kom tot een luchtig geheel. Giet dit bij de aardappelen en de ui en meng even.

  • Giet de olie uit de pan, maak de pan schoon, giet de olie er weer in en verhit op middelhoog vuur. Giet het mengsel van aardappel, ui en ei in de pan en zet het vuur laag. Laat circa 8 minuten bakken tot de onderzijde mooi goudbruin is. Haal de pan van het vuur, leg er een bord op en draai de pan om, zodat de omelet omgedraaid op het bord ligt. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan, doe de omelet terug in de pan en bak de onderzijde goudbruin. Laat de omelet op een bord afkoelen, snijd in punten zoals een taart en dien op.

Heerlijke tapas uit Spanje – Maurice Duroy

f t g m