Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

's Werelds beste gebakken uien

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 witte uien ter grootte van een tennisbal, gepeld; olijfolie; 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt; 4 takjes verse rozemarijn, onderste naaldjes geplukt en gehakt; 8 eetlepels slagroom; een paar handjes geraspte Parmezaanse kaas; zeezout; versgemalen zwarte peper; 4 plakjes pancetta of gekookte doorregen bacon

Lees meer: 's Werelds beste gebakken uien

"Oosterse" spitskool

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 uien; 2 theelepels kerriepoeder; 1 eetlepel olie; 1 kleine spitskool; beetje zout; 2 bananen; paar eetlepels geraspte kokos; eventueel scheutje gembersiroop

Lees meer: "Oosterse" spitskool

Aardappelpuree

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2-2½ kg kruimige aardappels; 1 sjalotje, gehalveerd; 2 takjes tijm; 750 ml tot 1 liter afgekoelde en licht gezouten groentebouillon; 125 gram boter; gemalen zwarte peper

Extra nodig: een aardappelknijper of -stamper en een stevige garde

Lees meer: Aardappelpuree

Aardappelsalade met Edammer

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

750 gram aardappelen; zout; 1 groene paprika; 3 tomaten; 1 ui; 150 gram belegen Edammer kaas; 15 zwarte olijven zonder pit; 4 eetlepels fijngehakte peterselie; 3 eetlepels citroensap; 5 eetlepels olijfolie; versgemalen peper

Lees meer: Aardappelsalade met Edammer

f t g m