Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Tuinbonenpuree

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 4 personen

Image  

Ingrediënten 

250 gram kruimige aardappelen, geschild, in blokjes; zout; vers gemalen zwarte peper; 250 gram tuinbonen (vers of ontdooid); 4-5 eetlepels olijfolie; 1 teentje knoflook, geperst; 75 gram pecorino of parmezaanse kaas, fijngemalen

Extra nodig: 4 ovenschaaltjes met een doorsnede van 10 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.

  • Kook de aardappelblokjes in een klein laagje water met wat zout in circa 10 minuten gaar, giet ze af.

  • Kook de tuinbonen eveneens in water met zout in circa 5 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen.

  • Maal de tuinbonen en de aardappelen in de keukenmachine tot een puree. Voeg de olijfolie, knoflook en 3/4 van de kaas toe. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de puree over 4 ovenschaaltjes.

  • Bestrooi met de resterende kaas en zet de schaaltjes 10-15 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin is en borrelt. Serveer direct.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m