Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Vijfkruiden-groentenroerbak

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1½ theelepel maïzena; 2½ eetlepel lichte sojasaus; 2½ eetlepel Chinese rijstwijn of sherry; 1 theelepel fijne kristalsuiker; 2 theelepels vijfkruidenpoeder; 1 eetlepel plantaardige olie; 2 rode paprika's, in dunne repen; 1 gele paprika, in dunn repen; 2 bosjes broccolini of bimi, schuin doormidden gesneden; 200 gram verse shiitakes, in dunne plakjes

Bereiding

  • Meng de maïzena en 80 ml koud water in een kom. Voeg de sojasaus, rijstwijn, suiker en vijfkruidenpoeder toe en meng alles goed door elkaar.

  • Verhit intussen de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur tot het begint te roken. Voeg de groenten en shiitakes toe en roerbak 2 minuten. Voeg het sausmengsel toe en roerbak 2 minuten of tot de groenten zacht maar nog steeds knapperig zijn en de saus dikker is geworden.

  • Verdeel de roerbak over de borden.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

Serveer met gestoomde rijst.

Bron

delicious.

f t g m