Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Pittige kikkererwtensalade

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Indiaas bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 eetlepels yoghurt; ½ rode ui, zeer fijn gesneden; ½ rode chilipeper, zaad eventueel verwijderd, in dunne ringetjes gesneden; 400 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld en goed uitgelekt; 2 theelepels plantaardige of arachideolie; 2 theelepels komijnzaad; 2 theelepels zwart mosterdzaad; snufje gemalen asafoetida; 1 theelepel citroensap; zout; peper; fijngesneden munt ter garnering

Bereiding

  • Roer in een kom de yoghurt, de rode ui en de chilipepers door elkaar. Schep de kikkererwten erdoor.

  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Schep hierin het komijnzaad, het mosterdzaad en de asafoetida 1-2 minuten om tot ze beginnen op te springen in de pan.

  • Schep het specerijenmengsel direct over de kikkererwtensalade en schep het geheel om. Voeg het citroensap en naar smaak zout en peper toe.

  • Serveer de salade direct of bewaar hem een dag in de koelkast.

  • Strooi vlak voor het serveren de fijngesneden munt erover.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

Aangezien ik geen asafoetida tot mijn beschikking had en het dient als vervanger van uien en knoflook heb ik ui en knoflook gebruikt.

Bron

De keuken van India – Beverly LeBlanc

f t g m