Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aardappelsalade met Maaslander

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 6 personen

Image

Ingrediënten 

1 kg vastkokende aardappelen; zout; 300 gram Maaslander kaas; 2 uien; 3 augurken; ¼ liter magere yoghurt; 5 eetlepels mayonaise; 2 eetlepels fijngeknipte bieslook; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; 2 eetlepels kappertjes; versgemalen peper; circa 6 radijsjes

Bereiding

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.

  • Snijd intussen de kaas in blokjes.

  • Pel en snipper de uien.

  • Snijd de augurken in kleine blokjes.

  • Maak in een grote schaal een saus van de yoghurt, de mayonaise, de fijngehakte kruiden, de ui, de augurk en de kappertjes. Voeg naar smaak zout en peper toe.

  • Schep de plakjes aardappel en de blokjes kaas door de saus.

  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in heel dunne reepjes. Garneer de salade met de reepjes radijs.

Bereidingstijd

30 minuten plus afkoeltijd voor de aardappelen

Opmerkingen

-

Bron

Spelen met salades – Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m