Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Roergebakken spruitjes met verse gember en appel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

400 gram spruitjes; 1 ui; 1 teentje knoflook; 2 cm gemberwortel; 1 grote appel; 2 eetlepels olie; 1-2 eetlepels zoete chilisaus

Bereiding

  • Spruitjes schoonmaken en halveren.

  • Ui en knoflook pellen en snipperen.

  • Gember schillen en fijn hakken.

  • Appel schillen en in 16 partjes snijden. Partjes halveren.

  • In wok olie verhitten. Ui, knoflook en gember even fruiten tot het mengsel gaat geuren.

  • Spruitjes toevoegen en circa 4 minuten roerbakken. Laatste 2 minuten appel meebakken.

  • Chilisaus en 1 dl water toevoegen en spruitjes nog circa 5 minuten laten sudderen tot ze beetgaar zijn.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

AllerHande

f t g m