• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Aardappelpuree

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2-2½ kg kruimige aardappels; 1 sjalotje, gehalveerd; 2 takjes tijm; 750 ml tot 1 liter afgekoelde en licht gezouten groentebouillon; 125 gram boter; gemalen zwarte peper

Extra nodig: een aardappelknijper of -stamper en een stevige garde

Bereiding

  • Schil de aardappels dun, snij ze in gelijke stukken, leg ze met de sjalot in een brede, lage pan, giet er bouillon bij tot halverwege de aardappels, breng afgedekt aan de kook en laat 20 minuten op zacht vuur koken tot de aardappels gemakkelijk zijn door te prikken.

  • Giet af en vang het kookvocht op. Doe de aardappels terug in de nog warme pan.

  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur.

  • Pers de aardappels boven de smeltende boter of stamp ze. Maal er peper over en roer kort en krachtig tot puree met de garde. Roer er zoveel warm kookvocht of resterende bouillon door als nodig.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

Serveer in een warme schaal met een schep jus in het midden.

Een bijzondere versie, deze puree, want hij wordt gemaakt zonder melk. 'Melkloze' aardappelpuree valt minder zwaar in combinatie met gevogelte.

Bron

Elle Eten

f t g m