Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Broccoli-tonijnsalade

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Buffetsalade voor 6 personen

Ingrediënten 

400 gram broccoliroosjes; zout; 1 blikje tonijn op olie à 400 gram; 1 klein blikje mandarijnpartjes; 150 gram grof geraspte Maasdammer kaas; 1/8 liter zure room; 1 eetlepel tomatenketchup; tabasco; versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Kook de broccoliroosjes 2 minuten in ruim kokend water met zout. Giet de broccoliroosjes af in een zeef en laat ze onder koud stromend water afkoelen.

  • Laat de broccoli goed uitlekken. Laat intussen de tonijn uitlekken en verdeel de vis in kleine stukjes. Laat de mandarijnpartjes ook uitlekken.

  • Meng de broccoliroosjes, de tonijn en de geraspte kaas in een schaal door elkaar.

  • Maak een sausje van de zure room, de tomatenketchup, enkele druppels tabasco, zout en peper. Schep het sausje door de salade.

  • Garneer de salade met de partjes mandarijn.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Spelen met salades - Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m