Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Witlofsalade met dadels en noten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 struikjes witlof; 2 zure appels; 1 rode ui; beetje citroensap; 100 gram verse dadels; 50 gram walnoten; 50 gram pecannoten; 3 eetlepels kwark; 3 eetlepels mayonaise; peper; zout

Bereiding

  • Maak de witlofstruikjes schoon, haal er wat blaadjes of om mee te garneren en snij de rest van de struikjes in reepjes.

  • Schil de appels, snij ze in partjes en besprenkel zowel appel als witlof met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.

  • Snij de ui in ringen, hak de noten grof, verwijder de pitten uit de dadels en snij ze in blokjes.

  • Meng kwark en mayonaise door elkaar, maak hier de witlofsalade mee aan en breng op smaak met peper en zout.

  • Serveer met de hele blaadjes witlof eromheen als garnering.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

Ook lekker als voorgerechtje, doe er dan 200 gram in reepjes gesneden gerookte kip doorheen en geef er warm geroosterd brood en wat boter bij.

Bron

Het Groenten & Fruit ABC

f t g m