Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aardappelgratin met knoflook

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

3½ dl slagroom; 2½ dl melk; 2 sjalotjes, fijngehakt; 1 teentje knoflook, geperst; peper; 1 kg vaste aardappels, in dunne plakjes; 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Meng de slagroom met de melk, sjalotjes en knoflook en breng het op smaak met peper.

  • Vet een ovenschaal in met boter en verdeel 1/3 van de aardappelplakjes dakpansgewijs over de bodem. Giet er 1/3 deel van het roommengsel op en leg er nog een laag aardappelplakjes op. Giet er weer room over en herhaal de laatste laag. Bestrooi de schotel met de Parmezaanse kaas.

  • Bak de aardappels in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en met een goudbruin korstje.

Bereidingstijd

1 uur

Opmerkingen

-

Bron

-

f t g m