Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Venkel-aardappelgratin

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 venkelknollen, in plakjes; 500 gram aardappelen, in schijfjes; ½ bosje peterselie, fijngehakt; 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit, in ringen; 2 teentjes knoflook, kleingesneden; 100 gram geraspte oude kaas; 200 ml crème fraîche; 200 ml witte wijn

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Kook de venkel 5 minuten en laat uitlekken op een vergiet.

  • Meng de olijven, knoflook, peterselie en de helft van de kaas door elkaar.

  • Klop de wijn en crème fraîche door elkaar en roer er de rest van de kaas door.

  • Schep de venkel in een ovenschaal en verdeel er het olijvenmengsel over.

  • Leg er de aardappelschijfjes op en schenk het roommengsel eroverheen.

  • Zet in de voorverwarmde oven en laat in circa 40 minuten garen.

Bereidingstijd

1 uur

Opmerkingen

Erg lekker, maar de gratin blijft wel wat vochtig.

Bron

Venkeltelers

f t g m