Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gestoofde prei met wijn en tomaten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 eetlepels olijfolie; 4 preien, gespoeld en in stukken van 5 cm; 2 teentjes knoflook, gehakt; 1 theelepel gedroogde tijm; 2 theelepels tomatenpuree; 3 rijpe trostomaten, in stukken; 200 ml witte wijn; zout; versgemalen peper

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie en bak de stukken prei, de knoflook en de tijm op lage stand een paar minuten om en om.

  • Roer de tomatenpuree en tomaten door de prei en bak een paar minuten mee.

  • Blus af met de wijn en laat alles aan de kook komen. Zet de warmtebron laag en laat circa 20 minuten zonder deksel stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Tip: Bak gerookte spekblokjes mee voor een extra pittige smaak.

Bron

Boodschappen

f t g m