• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Aardappeltaartje

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Tortini di patate

Italiaans bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

350 gram aardappels, geschild; 250 gram radicchio, schoongemaakt; 250 gram spinazie, schoongemaakt; 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt; tijm; olijfolie extra vergine; zout; peper

Bereiding

  • Rasp de aardappels in reepjes en bak deze 8 minuten in 1-2 eetlepels olijfolie. Breng ze op smaak met zout, peper en tijm en bak ze vervolgens nog eens 8 minuten.

  • Sauteer de spinazie en de radicchio afzonderlijk 3 minuten in 1-2 eetlepels olijfolie en zout het.

  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg hierin met behulp van een kookring (8 cm Ø) 4 taartjes, afwisselend met aardappel, spinazie, radicchio en aardappel, van 4 cm hoog. Maak ze af met de geraspte parmezaan. Zet de schaal met de taartjes 15 minuten in de oven op 160°C. Serveer.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

Omdat radicchio hier niet verkrijgbaar was heb ik de radicchio vervangen door witlof, wat ook een erg lekkere combinatie opleverde.

Bron

La Cucina Italiana

f t g m