Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Knoflooktomaten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

8 smaakvolle, rijpe tomaten; 3 takjes verse tijm, plus extra ter garnering; 12 tenen knoflook, ongepeld; 75 ml olijfolie; zout; peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven in een enkele laag in een grote ovenvaste schaal. Stop de takjes tijm en knoflook tussen de tomaten.

  • Druppel de olijfolie over de tomaten en breng ze op smaak met peper. Bak de tomaten 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht worden en langs de rand beginnen te blakeren.

  • Haal de takjes tijm eruit en gooi ze weg. Breng de tomaten op smaak met zout en peper. Garneer ze met de extra tijm en serveer ze heet of warm. Knijp aan tafel de knoflookpulp boven de tomaten uit de schil.

Bereidingstijd

50 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Simpelweg lekker Spaanse keuken

f t g m