Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Warme salade in caponatastijl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch bijgerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

2 aubergines, in de lengte in 8 parten; 4 courgettes, in de lengte in vieren; 1 venkelknol, in 8 parten, bladgroen bewaard; 2 rode uien, in 8 partjes; 250 gram gemengde kerstomaatjes; 100 gram gemengde olijven, pitten verwijderd; 5 eetlepels extra vierge olijfolie; sap en geraspte schil van 1 citroen; 1/2 bosje basilicum, blaadjes geplukt en grof gehakt; 1/2 bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt en grof gehakt; 1/2 bosje munt, blaadjes geplukt en grof gehakt

Bereiding

  • Verhit de bbq of grill tot hij goed heet is.

  • Rooster de groenten, ui en tomaat in delen tot ze zacht en lichtgeschroeid zijn. Verschillende groenten hebben verschillende tijden nodig. Schep ze in een grote kom als ze klaar zijn.

  • Schep, als alle groenten geroosterd zijn en niet meer zo heet zijn, alles met je handen door elkaar. Knijp een paar tomaatjes kapot zodat ze zich mengen tot een heerlijke dressing. Voeg de olijven, extra vierge olijfolie, citroensap en -rasp en de gehakte kruiden toe en meng goed. Proef en breng indien nodig op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi met het achtergehouden venkelgroen en serveer.

Bereidingstijd

1 uur

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m