Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

's Werelds beste gebakken uien

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 witte uien ter grootte van een tennisbal, gepeld; olijfolie; 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt; 4 takjes verse rozemarijn, onderste naaldjes geplukt en gehakt; 8 eetlepels slagroom; een paar handjes geraspte Parmezaanse kaas; zeezout; versgemalen zwarte peper; 4 plakjes pancetta of gekookte doorregen bacon

Bereiding

  • Kook de uien 15 minuten in een ruime hoeveelheid water tot ze zacht beginnen te worden. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd dan met een scherp mes de bovenste 2,5 cm van de uien af, hak fijn en zet het haksel aan de kant. Snijd zo nodig een kontje van de onderkant af, zodat ze rechtop op een bakplaat blijven staan. Snijd ongeveer een volle eetlepel uit elke ui(laat daarbij de buitenkant intact) en hak dit ook fijn. Voeg bij de rest van de gehakte ui.

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie, de knoflook, de gehakte uitjes en een beetje gehakte rozemarijn. Bak dat in een paar minuutjes zacht, zet de pit laag, voeg de room toe en haal het van het vuur. Roer er de Parmezaanse kaas door en breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  • Wikkel om het midden van elke ui een mooi plakje pancetta en prik dat vast met en bijgepunt takje rozemarijn of een cocktailprikker. De rozemarijn en pancetta geven de uien tijdens het bakken een heerlijke smaak. Zet de uien op een bakplaat en schep er wat van het gehakte uienmengsel in. Bak ze zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereidingstijd

45 minuten plus tijd om af te koelen

Opmerkingen

Experimenteer met verschillende soorten kaas!

Bron

Happy Days met de Naked Chef – Jamie Oliver

f t g m